Tuo loppuvuoden juhlapöytiin uutta makua ja twistiä paikallisista raaka-aineista! Nouda laadukkat ja maistuvat ainekset paikallisilta tuottajilta Mikkelin Torilta ja nauti!
Ainekset:
n. 900 g punajuuria
170 g sinihomejuustoa
2 dl kermaa
mustapippuria
suolaa
Valmista näin

Kermaisen pehmeä punajuuri-sinihomejuustolaatikko sopii mainiosti vaikka kinkun tai kalkkunan seuraksi.

Värikäs ja herkullinen juuresruoka – perunaa, porkkanaa ja punajuurta kevyesti majoneesilla kerrostettuna.
Ainekset (4–6 annosta):
1 suolattu silli (tai 2 fileetä sillifilettä, esim. maustamatonta maustesilliä)
2–3 perunaa
2 porkkanaa
2 punajuurta (keitettyä tai säilykepunajuurta)
2 kananmunaa
1 pieni sipuli
150–200 g majoneesia
suolaa maun mukaan
(raastettua omenaa maukeutta antamaan)
Valmista näin:

Kotoista rosollia muistuttava rärikäs ja terveellinen salaatti sopii kylmäksi lisukkeeksi arkeen tai juhlaan.
Ainekset (4–6 annosta):
2–3 perunaa
2 porkkanaa
2–3 keitettyä punajuurta (tai säilykepunajuurta)
3 suolakurkkua (tai etikkakurkkua)
1 pieni sipuli
(halutessa) 100 g herneitä tai keitettyjä papuja
2 rkl kasviöljyä (esim. auringonkukka- tai rypsiöljyä)
suolaa ja pippuria maun mukaan
Valmista näin:
1. Keitä perunat, porkkanat ja punajuuret, kunnes ne ovat pehmeitä. Anna jäähtyä ja kuori ne.
2. Leikkaa keitetyt kasvikset, suolakurkut ja sipuli pieniksi kuutioiksi.
3. Lisää ainekset kulhossa, lisää herneet ja sekoita varovasti.
4. Lisää öljy, suola ja pippuri. Sekoita ja maista.
5. Anna maustua jääkaapissa vähintään tunnin.

Kirpeän raikkaasta karpalosta keität lempeän kiisselin. Nauti lämpimänä ohrauunipuuron kanssa tai kermavaahdon kera.
Ainekset:
4 dl karpaloita
1 l vettä
2 dl sokeria
3–5 rkl perunajauhoja
Valmista näin:

Pettisen Pekan jauhoisista perunoista syntyy herkullinen laatikko joulupöytään. Näillä ohjeilla saat imellytyksen onnistumaan.
Ainekset:
2 1/2 kg Rosamunda perunoita
3/4 dl vehnäjauhoja
noin 3 dl keitinvettä
noin 1/2 l maitoa
suolaa
voita
1-2 rkl siirappia
Valmista näin: