Tervetuloa Mikkelin torille kahville kesällä 2021


Neljä kahvilaa ja neljä erilaista tarinaa. Kaikissa kahviloissa tuoretta kahvia, omin käsin leivottuja tuoreita lämpimäisiä, vohveliherkkuja, kalakukkoja, leipäsiä, munkkeja ja monenmoisia kesän uutuustuotteita. 


Minnan torikahvila

Minnan torikahvila

Useamman vuosikymmenen torikahvilaa Mikkelin torilla pitäneet Minna Mieskolainen ja Mortti Vuorinen ovat tuttu näky asiakkaitaan vastaanottamassa tänäkin kesänä. Torikahvilan pitäjiä heistä tuli monen sattuman kautta: "Ravintolatöistä tuli aikanaan siirryttyä torille myyjäksi ja siitä sitten omistajanvaihdoksen yhteydessä päädyin kahvilan pitäjäksi. Mortti, joka on ammatiltaan muusikko, oli keikkaillut kyseisessä torikahvilassa aiemminkin, joten siitä se sitten lähti, yhteiselo ja yhteinen yrittäjyys", Minna kertoo. Ja sen verran hyvin on pari torilla viihtynyt, että yhteistä yrittäjyyttä kertyy tänä kesänä mittariin 22 vuotta. 

Osa tuotteista leivotaan itse ja osa tulee luottotoimittajilta, kuten liha- ja omenatäytteiset lörtsyt sekä kalakukot, joiden leipoja löytyi Savonlinnasta. Ruiskuoreen leivotut kalakukot ovat Sirkka Makkosen taattua laatua, joita on ollut Savonlinnan torilla myynnissä lähes 40 vuoden ajan. Paikallisilta kalastajilta saadut muikut, ahvenet ja särjet leivotaan kukkoihin käsipelillä – ja kyytipoikana käytetään kunnon voita. Kukkoja voi myös tilata ennakkoon, kunhan tilauksen muistaa tehdä edellisenä päivänä. Tilauksia toimitetaan torille nimittäin kuutena päivänä viikossa. 

Kalakukkojen ja lörtsujen lisäksi torikahvilan hittituotteita ovat lihalörtsy kahdella nakilla, sekä itse tehdyt omena- ja rahkapiirakat. Ruismuikkunen on Minnan mukaan heidän kahvilansa erikoisuus; savulihalla, tuorejuustolla ja juustoraasteella kuorrutettua, lämmitettynä tarjolle saatettavaa pyöreäää reissumiestä on oltava asiakkaille saatavilla aina. "Munkkeja on myös oltava aina saatavilla – ja onkin", Minna lisää. Gluteenittomina myydään eniten itse tehtyä mummon perunajauhokakkua, Pumpulikakkua. 

Aukioloajat

Ma-pe 05-16
La-su 05-15
(säävaraus)

Jos asiakkaita on, auki ollaan pidempäänkin.

Asiakaspaikat

Noin 100, joista katettuna noin 40 paikkaa. 

Torikahvila Marski

Torikahvila Marski

"Ei vain kahvia, vaan hetki aikaa unelmille ja elämyksille". "Kahvia saa kotonakin, tai vaikka töissä – mutta ilman torin ilmapiiriä ja ympäristöä"

Hetken irtiottoja varten on Torikahvila Marski panostanut pehmustettuihin terassituoleihin, sohviin – sekä tarjontaan. Makeiden ja suolaisten tarjottavien lisäksi on panostettu erilaisiin kahvilaatuihin ja saatavilla on myös erikoiskahveja; vahvaa italialaistyyppistä Espressoa, kuumaa maitoa ja maitovaahtoa sisältävää Cappuccinoa sekä perinteistä maitokahvia, Caffè lattea. Lämpimäisiä varten löytyy oma kohotuskaappi ja paistouuni. Jos jotakin nauttisi erikoiskahvin kylkiäiseksi, niin kannattaisi testata Siiskosen jäätelöitä, joka on yksi kesän suosikeista.

Kahvilan nimen taustalla on vanhaan soutujoukkueeseen liittyvä tarina, sekä se, että kahvilan avausvuonna saatiin Mikkelin torille myös vieressä komeileva Marskin patsas. 

Aukioloajat

06-20 (21)
(säävaraus)

Jos asiakkaita on, auki ollaan pidempäänkin.

Asiakaspaikat

Noin 100, joista katettuna noin 45 paikkaa. 

Kahvila Toripulu

Cafe Wanha Maitolaituri

Meiltä saat maistuvat herkut torikahvilastamme Mikkelin torilta. Toripulusta voit hakea myös viltin lainaksi torin nurmialueilla vietettävää piknik-hetkeä varten. Tarjolla on laaja valikoima itseleivottuja herkkuja, aina levylihapiirakasta pötikkämunkkeihin tai "läskileipiin". Erilaisia leipiä ja piiraspaloja tarjolla joka päivä. Toripulussa vierailevat myös paikallisten urheilujoukkuiden tähdet haastateltavina ja toki asiakkainakin eli kahvihetken lomassa voit bongata pelikentiltä tuttuja kasvoja.

Yrittäjä Mikko Romo yhdessä Ville Asikaisen kanssa on moessa mukana ja voitkin kysellä Toripulusta vaikka polttopuita, niitäkin heidän kauttaan toimitetaan

Aukioloajat

Ma-pe 7.30-16.00
La 7.30-16.00
Su 9.00-14.00
 

Asiakaspaikkoja

Noin 90, joista katettuna noin 45 paikkaa. 

Ramin Konditorian torikahvila

Ramin Konditorian torikahvila

Ramin Konditoria on Mikkeliläinen perheyritys, jonka juuret ulottuvat Pohjanmaalle, aina 1900 luvun alkuun, missä Ramin Konditorian perustajan Raimo Liedeksen äidin Sirkka Liedeksen mummo leipoi todella maukkaita ruisleipiä ja myi niitä eteenpäin. Tämä ruisleivän juuri on vieläkin suvun hallussa ja suurena aarteena. Raimon vanhemmat Aarne ja Sirkka Liedes perustivat sittemmin leipomon Pohjanmaalle , johon myös Raimo meni nuorena poikana töihin. Halu kokeilla jotain omaa johdatti Raimon ja hänen vaimonsa Helenan lopulta Mikkeliin yrittäjiksi.

Kun Ramin Konditoria perustettiin, siinä työskenteli aluksi vain Raimo ja Helena, nyt Ramin Konditoriassa työskentelee perheestä myös heidän tyttärensä Pirita ja Jonna (kuvassa), Piritan aviomies Isto, sekä kesäisin lastenlapset Tinja, Olivia, Siiri ja Tuuli

Työntekijöitä Ramin Konditoriassa on yhteensä yli 30, johon kuuluvat Mikkelissä leipomo, kolme kahvilaa, yksi lounasravintola sekä torikahvila. Ramin Konditorion kahvilat löytyvät myös Kuopiosta ja Kouvolasta. 

"Vuosien saatossa olemme osallistuneet  useisiin kahvialan kilpailuihin ja voittoja on saatu myös leivoskilpailuista. Isäni on  voittanut kerran myös suomen mestaruuden ja ollut usein mestaruuskisoissa palkintosijoilla.  Suomen Paras Leipomo ohjelmassa voitimme Itä-Suomen osakilpailun ja pääsimme semifinaaliin", kertoo kahvilan kilpailusaavutuksista Pirita (yläkuvassa vasemmalla). 

"Päätuotteemme ovat toinen toistaan maistuvammat upeat kakut. Teemme lähes kaikki tuotteet itse käsin Mikkelissä sijaitsevassa leipomossamme", Pirita jatkaa.

"Suhtaudumme leipomiseen ja yrittäjyyteen suurella intohimolla! Voisi sanoa että rakastamme jokaista kahvilaamme ja tuotettamme ja olemme niistä hyvin ylpeitä. Olemme saaneet ympärillemme myös upeat työntekijät, jotka jakavat ajatuksemme ja intohimomme tähän alaan", Pirita päättää. 

Aukioloajat

7.00-19.00 (18)
 

Asiakaspaikkoja

Noin 90, joista katettuna noin 45 paikkaa. 

Tervetuloa herkuttelemaan kaikkiin torikahviloihimme!