Jaa

Pyöräilyviikon toritapahtuma klo 10-14

Tapahtumapäivä

13.05.2022

Valtakunnallisen pyöräilyviikon tapahtuma Mikkelin Torilla

Pyöräilytapahtuma toteutetaan Hallitustorin eteläpäädyssä. Tapahtumapisteellä on pyöränhuoltoa, sääntövisa, leikkimielinen ajoharjoittelurata, tutustumista sähköpyörään ja riksapyöräilyä.

Päivään kuuluu myös päättäjäpyöräily, joka alkaa kello 17. Lenkille on kutsuttu kaupunginvaltuutettuja sekä asumisen ja toimintaympäristön palvelualueen viranhaltijoita. Myös median edustajia on kutsuttu mukaan. Lenkki kiertää kantakaupungin alueella.

Valtakunnallinen pyöräilyviikko on Pyöräilykuntien verkoston organisoima tapahtumien kokonaisuus, jolla kannustetaan ihmisiä pyöräilemään. Tavoitteena on lisätä pyöräilyä kaikilla matkoilla, kannustaa ihmisiä pohtimaan liikkumisvalintojaan, lisätä tietoisuutta pyöräilyn hyödyistä sekä vahvistaa pyöräilyn asemaa liikennesuunnittelutyössä. Viikko muodostuu teemapäivistä, joihin voi tutustua osoitteessa pyorailyvuosi.fi.

Pyöräilytapahtumaa torilla ovat toteuttamassa Mikkelin kaupungin kanssa Esedun ja MikseiMikkelin Arjen kiertotalous -hanke, Liikenneturva, Etelä-Savon Liikunta ja Mikkelin Latu.