Julkaistu 19.6.2024

Jaa

Superviikonloppu ja monta muuta vinkkiä Mikkelin Torin kesään

Torilla vietetään 12.–14.7. Mikkeli Gamesin ja St Michel -ajojen etkoja sekä Saimaalaisia grillijuhlia.

Mikkelin tori on paitsi vilkas kesäinen kauppapaikka, koko kaupungin ja matkailijoiden yhteinen olohuone. Torille kokoonnutaan herkuttelemaan, ostamaan paikallisten viljelijöiden ja tuottajien tuotteita ja viihtymään toripäivillä ja tapahtumissa.  

Tänä kesänä Mikkelin Torilla vietetään muun muassa Saimaalaisia grillijuhlia ja St Michel -ravien etkoja ohjelmanumeroineen, tehdään löytöjä sunnuntaikirppiksillä, viihdytään kuukausimarkkinoilla ja ihan vaan nautitaan eteläsavolaisen leppoisasta kesätunnelmasta. 

Superviikonloppuna kaupunki täyttyy tapahtumista: Mikkeli Games Urheilupuistossa, St Michel -ajot raviradalla ja Saimaalaiset grillijuhlat Mikkelin Torilla

Heinäkuun toinen viikonloppu on Mikkelissä kaikkien yleisurheilun, hevosurheilun ja paikallisten makujen ystävien superviikonloppu. Perjantaina 12.7. Mikkelin Torilla virittäydytään illan Mikkeli Gamesin sekä viikonlopun St Michel -ravien tunnelmaan sekä vietetään Saimaalaisia grillijuhlia. 

– En muista minä kesänä Mikkelissä olisi ollut torin laidalta toiselle nähtävää ja koettavaa. Perjantaina torilla on muun muassa tanssiesityksiä, urheilijoiden ja raviohjastajien haastatteluja sekä herkkusuille erikoisuutena paikallista palvattua possua, jota voi ostaa haluamaansa hintaan. Tuotto ohjataan kokonaisuudessaan nuorten hyvinvointia tukevaan toimintaan, kertoo torikauppias sekä Mikkelin torikauppiasyhdistyksen puheenjohtaja Kaija Ahonen

Torikauppa alkaa perjantaina aamuvarhain ja  klo 11 ohjelmaosuuden avaa kuntalaisaktiivi Eero Aho, joka on luvannut heittäytyä markkinatunnelmaan ja tarjota torivieraille oman yllätysnumeronsa. 

Torin lavalla nähdään myös Street Dance Club -ryhmän vauhdikkaita tanssiesityksiä.

– Torin lava on matalan kynnyksen paikka kaikille halukkaille tulla esiintymään, joten rohkeasti ilmoittautumaan, kehottaa Ahonen. 

Torin ohjelman juontaa hyvinvoinnin ja ilon lähettiläs Päivi Haapalehto. Hän laulattaa torikansaa perjantaina ja lauantaina yhdessä raviohjastaja Pertti Puikkosen kanssa, joka hauskuuttaa yleisöä hevosjutuillaan.

Urpolan luontokeskukseen ja luontopolkuun pääsee perjantaina tutustumaan Mikke-junan kyydissä. Mikke-kyydittää ilmaiseksi yleisöä nonstoppina Urpolan luontokeskukseen ja takaisin kahden tunnin ajan klo 16 alkaen. Kyytiin voi hypätä torin kulmalta, pääkirjaston viereiseltä pysäkiltä.

Mikkeli Gamesin urheilijat ja St Michel -raviohjastajat torilla. Hevosten ystävät voivat tulla rapsuttelemaan poneja ja hevosia. 

Perjantaina klo 12 torilla Suomen kärkiurheilijoita, Jessica Kähärää, Oliver Helanderia, Toni Kuuselaa ja Anni-Linnea Alasta, haastattelee entinen keskimatkan juoksija ja Etelä-Savon Liikunnan pitkäaikainen johtaja Heino Lipsanen

Perjantaina ja lauantaina torilla kuullaan myös St Michel -ohjastajien haastatteluja.

Lisäksi kaikenikäiset hevoshullut saavat perjantaina klo 11–13 sekä lauantaina klo 10–12 tulla rapsuttelemaan hevosia ja poneja torille. St Michel -viikonlopun käsiohjelman voi ostaa torilta ennakkoon erikoishintaan. 

St Michel -ajoissa Mikkelin Raviradalla jännitettävää riittää perjantaista sunnuntaihin.

Mikkelin Tori on ehdoton aamupala-, lounas- ja kahvipaikka – syötävää on jokaiseen makuun

Torin kahviloista saa tuoreita suolaisia ja makeita leivonnaisia kahvin kera päivittäin. Kahviloita on useita: Ramin Konditoria Leipomo, Kahvila Toripulu, Marskin Torikahvila ja Minnan torikahvila. Huikopalaa voi ostaa myös R-kioskista torin laidalta. 

– Ramin Konditorian kahvilasta ja Matti Oksan kojusta saa kesäpäivän herkuksi myös itse tehtyä gelatoa, vinkkaa Ahonen. 

Lounaaksi voi nauttia eri maiden makuja: Holvi Piazza tarjoaa ravintola-annoksia, Kiki Thai Kitchen thairuokaa, Toripulu, EG Street ja Kebu grilliherkkuja, Curry Time intialaista ja KalaValkonen ja Mallen myyntikojut tuoreita kala-annoksia, kuten paistettuja muikkuja. 

– Grilliruokaa saa torilta myös yöaikaan, muistuttaa Ahonen. 

Tuoreita sesongin tuotteita läpi kesän

Kesällä pientuottajien tuotteet ovat parhaimmillaan ja torikauppa käy vilkkaana.

– Heinäkuussa, sesongin salliessa, torilta saa kotimaisia mansikoita, varhaisperunoita sekä muita marjoja ja vihanneksia. Myös tuoreita saunavastoja, jotka ovat olleet suosittuja, kertoo Ahonen.

Mikäli etsii jotain tiettyjä tuotteita, voi torimyyjiin myös ottaa yhteyttä ja tiedustella, mitä kunakin päivänä heillä on tarjolla. 

Kesällä sesongin marjat, hedelmät ja vihannekset ovat torilla parhaimmillaan. 

Sunnuntaikirppiksiä, palveluita ja pomppimisen riemua. Torille voi myös itse tulla myymään.

Torilla on viihdykettä ja palveluja koko perheelle. Lapsille on pomppulinna ja kaikki uskaliaat voivat kokeilla Benji-trampoliinia.

Mikkelin matkailuneuvonta torin laidalla tarjoaa matkailijoille tietoa ja vinkkejä seudun matkailukohteista ja tapahtumista. Matkailuneuvonnasta saa myös kesäetukuponkeja Mikkelin eri käyntikohteisiin, tapahtumiin, kahviloihin ja muihin palveluihin.

Kesäsunnuntaisin torilla järjestetään kirpputoreja, joihin kaikki halukkaat pääsevät myymään tavaroitaan. Jos myyntikärpänen puraisee, on Ahosella lääke. 

– Mikkelin Torille voi tulla myymään myös omia tuotteitaan. Tervetuloa torimyyjäksi Mikkelin Torille, houkuttelee Ahonen. 

Tutustu Mikkelin torin tapahtumiin ja palveluihin

Kesän toritapahtumat, kahvilat, ruokapaikat ja torimyyjien tuotteet löydät torin sivuilta mikkelintori.fi.