Julkaistu 4.10.2022

Jaa

Mikkomarkkinoiden lehdistötiedote

Mikkomarkkinoilla torin täydeltä sesongin herkkuja, tarvetavaroita ja markkinahumua

Kaksipäiväiset Mikkomarkkinat 11.-12.10. tuo jälleen runsaasti kauppiaita Mikkelin torille. Paikalla on koko Suomen torimyyjien parhaimmisto ja joukossa on uusiakin tuttavuuksia. Myytävää on lähes kaikkeen, mitä ihminen tarvitsee – ja paljon enemmänkin! 

Mikkomarkkinat on syksyn suurin ja vilkkain markkinatapahtuma Mikkelissä. Mikkelin tori on ollut markkinapaikka jo vuodesta 1744. Tätä aitoa markkinaperinnettä ylläpidetään vahvasti sekä päivitetään tähän päivään sopivaksi. 

Runsasta ja vilkasta markkinameininkiä aamusta iltaan 

Markkinatunnelma torilla alkaa viritä jo aamutuimaan klo 7.00 alkaen, kun torikauppiaat avaavat kojunsa. 

– Tarjolla on löytöjä riippukeinuista toiminnallisiin lasten leluihin, rottinkisiin huonekaluihin ja metrilakusta luonnon antimiin ja leipomotuotteisiin, avaa Torikauppiasyhdistyksen puheenjohtaja Kaija Ahonen markkinoiden tarjontaa.

Tarjonta on runsasta: perinteisiä markkinatavaroita, kuten erilaisia kodin käyttötavaroita, käsitöitä ja tekstiilejä, sekä herkkuja kotiin tai paikan päällä nautittavaksi.

–Valkosipulit, hunaja ja kaskinauriit lienevät syksyn hittituotteet. Ruoka- ja kahvilakojuissa on tarjolla rapeaksi paistettuja muikkuja, supisuomalaista hernekeittoa sekä makoisia muurinpohjalettuja. Myös eksoottisempaa ruokaa on tarjolla, Ahonen luettelee.

Erilaisia syksyisiä kodin somisteita voi ostaa kotiin tai tuliaisiksi. 

– Tietenkin torilta löytää myös kauniit callunat syysistutuksiin ja kranssit kotiovea koristamaan, Ahonen kertoo. 

Mikkomarkkinoiden jälkeen tori alkaa valmistautua seuraavaan sesonkiin. Joulua kohti mennessä torin tarjontaan tulee jouluisia tuotteita.

Tervetuloa syksyä piristävälle Mikkomarkkinoille! Tarkempia tietoja markkinoille tulevista kauppiaista löytyy Mikkelin Tori -nettisivuilta: www.mikkelintori.fi.

Mikkomarkkinat Mikkelin torilla tiistaina 11.10. klo 7–18 ja keskiviikkona 12.10. klo 7–17. Mikkomarkkinoille on vapaa pääsy.