Julkaistu 9.11.2022

Jaa

Marraskuun markkinoiden mediatiedote

Torikauppiaat tarjoavat hirvikeittoa

Marraskuun kuukausimarkkinoilla tarjolla hirvikeittoa 

Mikkelin torin kuukausimarkkinoita vietetään jälleen ensi lauantaina. Kesän sato on korjattu varastoihin ja nyt on aika valmistaa peltojen ja metsien antimista ruokaa.
Lauantaina Hallitustorilla on tarjolla klo 11.00 alkaen 100 litran kattilallinen hirvikeittoa  Räsäukon kotoisen ruisleivän kera. 
Hirvikeittoa oli  tarjolla ensimmäisen kerran vuosi sitten. Idean äiti on toriyhdistyksen sihteeri Minna Mieskolainen, joka puolisonsa Mortin avustuksella jakaa lauantaina hirvikeiton toriväelle kunnes kattila on tyhjä. Toriyhdistys on myynyt kesällä torin ruokatapahtumissa ruoka-annoksia ja näin syntyneet tuotot käytetään nyt tarjottavaan hirvikeittoon. 

Hirvikeiton keittää Tuuvinkin Seppo Pyy, hirvenlihat keittoon tulevat kauppahallin Maalaispuodista ja itse leipomansa ruisleivän puolestaan lahjoittaa torin ystävä Räsäukko. Mikkelin kaupunki osallistuu talkoisiin yhtenä erittäin tärkeänä yhteistyökumppanina. 

- Olen todella iloinen, että toriyhdistys on verkostoitunut eri tahojen kanssa. Yhdessä talkoillen olemme voineet jo vuosikymmenen ajan tuottaa elämyksiä toriväelle. Kuluneena vuonna on jälleen nostettu mieliin makumuistoja ja yhdessä tekemisen iloa, jotka liittyvät monen toriasiakkaan lapsuus- ja nuoruusaikaan. Toriyhdistyksen puheenjohtaja Kaija Ahonen hykertelee tyytyväisenä.

Marraskuun markkinoilla ovat tutut ja ensikertalaiset talvikauden tori- ja markkinakauppiaat paikalla. 
Kala-annoksia paistavat Mallen HerkkuKalaa ja Muikku Marko. Monenlaisia ruoka-annoksia valmistaa Intialainen ravintola Curry Time ja Grilli-Kahvila Toripulu, joiden tarjontaa voi ostaa mukaan tai nauttia lämpimissä sisätiloissa. 
Marraskuun kuukausimarkkinat järjestetään Mikkelin Hallitustorilla lauantaina 12.11 kello 7-15. Tervetuloa maistamaan hirvikeittoa, tekemään löytöjä ja tapaamaan tuttuja. Lisää tietoa markkinoista löytyy www.mikkelintori.fi.

Tapahtumaa ovat toteuttamassa Mikkelin kaupunki, Maalaispuoti, Kixit Oy, lukuisa joukko talkoolaisia ja Mikkelin Torikauppiaat ry.

Lisätietoja:
Mikkelin Torikauppiaat ry 
puheenjohtaja Kaija Ahonen
Puh. 0405652504