Panu Teräsranta

Panu Teräsranta

 040 043 3351

Itse kasvatettuja vihanneksia ja juureksia avomaalta ja kasvihuoneista. Omenoita ja luumuja omasta puutarhasta, mikäli kesän säät ovat suotuisat.

Olen Panu Teräsranta asun Mikkelissä ,viljelykseni ovat Sairilassa. Mikkelissä olen aloittanut torikaupan markka-ajan viimeisinä vuosina.

Aikaisemmin olen torikauppaa tehnyt lähinnä Karhulan torilla. Siellä olen aloittanut niin nuorena kuin mahdollista , eli omia muistikuvia ei ensimmäisistä kerroista ole.

Olen itseni mieltänyt aina enemmän Puutarhuriksi kuin kauppiaaksi, sillä olen aina myynyt pääsääntöisesti itse kasvattamiani tuotteita. Suosituimpia tuotteita ovat kaikenkirjavat tomaatit ja salaatit. Tomaatit olivat 30v sitten punaisia pyöreitä ja suhteellisen suuria, muunlaisia ei kannattanut esille nostaa. Tänä päivänä on sitten koot ja värikirjo muuttuneet kirjavampaan suuntaan . Mustille ja vihreillekin lajikkeille on löytynyt ystäviä. Salaattilajikkeet ovat myöskin kokeneet täydellisen muodonmuutoksen.

Torilla ollessa sattuu ja tapahtuu jatkuvasti, pääsääntöisesti mukavia asioita. Asiakkaiden kanssa syntyy vuosien saatossa suhteita jotka ovat hyvinkin "tuttavallisia". Monelle ihmiselle torilla ostoksilla käynti onkin lähes ihmissuhdeterapiaa ajattelisin näin. Saatan tavata Mikkelin torilla ihmisen, joka on vanhempiensa mukana käynyt ostamassa vihanneksia minulta Karhulan torilla joskus 40 vuotta sitten. Pojittelu on asia mikä joskus tuntui vähän kiusalliselta, mutta tänä päivänä lämmittää mieltä ihmeesti.