Minnan Torikahvila

Minnan Torikahvila

 040 747 1296

Kahvilatuotteet: makeat ja suolaiset kahvileivät, aidot Savonlinnan liha- ja omenalörtsyt, kalakukot, Minnan muikkuleipä, gluteeniton pumpulikakku ja kääretorttu sekä suolainen muikkupiirakka, jäätelöt ja virvoitusjuomat. Kesäkuukauden viimeisenä perjantaina elävää musiikkia. Uutuustuotteet: kebablörtsy ja poroleipä myös gluteenittomana (poroleipä gl).

Varma kesän merkki Mikkelin torilla

Useamman vuosikymmenen torikahvilaa Mikkelin torilla pitäneet Minna Mieskolainen ja Mortti Vuorinen ovat tuttu näky asiakkaitaan vastaanottamassa kesäisin torilla. Torikahvilan pitäjiä heistä tuli monen sattuman kautta: "Ravintolatöistä tuli aikanaan siirryttyä torille myyjäksi ja siitä sitten omistajanvaihdoksen yhteydessä päädyin kahvilan pitäjäksi. Mortti, joka on ammatiltaan muusikko, oli keikkaillut kyseisessä torikahvilassa aiemminkin, joten siitä se sitten lähti, yhteiselo ja yhteinen yrittäjyys", Minna kertoo. Ja sen verran hyvin on pari torilla viihtynyt, että yhteistä yrittäjyyttä kertyy tänä kesänä mittariin 22 vuotta. 

Osa tuotteista leivotaan itse ja osa tulee luottotoimittajilta, kuten liha- ja omenatäytteiset lörtsyt sekä kalakukot, joiden leipoja löytyi Savonlinnasta. Ruiskuoreen leivotut kalakukot ovat Sirkka Makkosen taattua laatua, joita on ollut Savonlinnan torilla myynnissä lähes 40 vuoden ajan. Paikallisilta kalastajilta saadut muikut, ahvenet ja särjet leivotaan kukkoihin käsipelillä – ja kyytipoikana käytetään kunnon voita. Kukkoja voi myös tilata ennakkoon, kunhan tilauksen muistaa tehdä edellisenä päivänä. Tilauksia toimitetaan torille nimittäin kuutena päivänä viikossa. 

Kalakukkojen ja lörtsujen lisäksi torikahvilan hittituotteita ovat lihalörtsy kahdella nakilla, sekä itse tehdyt omena- ja rahkapiirakat. Ruismuikkunen on Minnan mukaan heidän kahvilansa erikoisuus; savulihalla, tuorejuustolla ja juustoraasteella kuorrutettua, lämmitettynä tarjolle saatettavaa pyöreäää reissumiestä on oltava asiakkaille saatavilla aina. "Munkkeja on myös oltava aina saatavilla – ja onkin", Minna lisää. Gluteenittomina myydään eniten itse tehtyä mummon perunajauhokakkua, Pumpulikakkua.