Kalliokosken pikkelöidyt kasvikset

1 2 3 -Liemi
1 osa väkiviinaetikkaa
2 osaa hienoa sokeria
3 osaa vettä

Kuumenna vesi ja sulata siihen sokeri. Jäähdytä ja lisää etikka. Halutessasi voit maustaa liemen esim sinapinsiemenillä, kanelitangolla, kokonaisilla neilikoilla, tähtianiksella, valkosipulilla tms. Maustaessasi lientä, keitä vesi-sokeriseosta mausteiden kanssa noin 20 min. Jäähdytä ja lisää etikka. Pese ja kuori kasvikset- Leikkaa eri muotoisiin paloihin ja ja laita uunipellille paahtumaan 170 asteisessa uunissa 20-30 minuuttia. Kaada jäähtynyt liemi kuumien kasvisten päälle. Laita kasvikset kannelliseen astiaan ja kaada lientä niin paljon päälle, että kasvikset peittyvät kokonaan. Anna maustua pari viikkoa. Kasvikset säilyvät kylmässä pitkään. Hyviä ja maukkaita ruokahetkiä.