Torimyyjien reseptejä kaikkien iloksi

Torimyyjät tuntevat raaka-aineensa kuin omat taskunsa. He tietävät, missä mikäkin juures on viljelty, millaisista metsistä marjat ja sienet on poimittu ja mistä puusta mikäkin omena on poimittu. Torimyyjät tietävät myös sen, miten tuotteista saa herkullista ja varmasti maistuvaa ruokaa. Siksi olemmekin koonneet näille sivuille oikeiden raaka-aineasiantuntijoiden parhaat reseptit meidän kaikkien iloksi. Tervetuloa ostamaan raaka-aineet Mikkeli torilta!

VINKKI! Hyödynnä myös nahistuneet kasvikset

Hyödynnä nahistuneet hedelmät ja kasvikset. Tee kasvissosekeitto, paahda uunijuurekset, paista munakas tai sekoita vegewokki. Nuhjaantuneen salaatin ja kuivahtaneen kurkun voi vielä heittää smoothien sekaan, kun seuraksi sujauttaa tuoreempaa tavaraa.

Kaijan omenapaistos

Tämän mehevän omenapaistoksen valmistuksessa voit käyttää syömäkelpoisten omenoiden lisäksi myös nahistuneita ja ylikypsiä omenoita. Älä heitä hyviä raaka-aineita hukkaan vaan tee niistä herkullinen jälkiruoka.

4-8 omenaa
100 g voita
1/2-1 dl sokeria/fariinisokeria
3 dl kaurahiutaleita
hyppysellinen suolaa
halutessa ripsaukset kanelia, kardemummaa tai vaniljasokeria

Pilko omenat uunivuokaan. Sulata voi ja sekoita joukkoon sokeri, kaurahiutaleet ja mahdolliset muut mausteet. Levitä seos omenoiden päälle. Kypsennä uunissa +200 °C noin puoli tuntia. Tarjoa haaleana vaniljakastikkeen tai vaniljajäätelön kanssa.

Wellun mehevä karpalo-valkosuklaakakku

200 g huoneenlämpöistä voita
2 1/2 dl sokeria
3 kananmunaa
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
1/2 tl suolaa
100 g valkosuklaata
1 appelsiinin raastettu kuori
1 dl maustamatonta jogurttia
2 dl karpaloita

Vaahdota voi ja sokeri. Lisää munat yksitellen joukkoon huolella vatkaten. Sekoita kuivat aineet ja lisää ne taikinaan pieniksi rouhitun valkosuklaan, appelsiinikuoriraasteen ja jogurtin kanssa.. Sekoita lopuksi joukkoon karpalot. Valuta taikina voideltuun ja korppujauhotettuun rengasvuokaan (n. 1,8 l). Paista uunin alatasolla +175 °C noin 50 minuuttia. Anna kakun jäähtyä hetki, kumoa ja jäähdytä kakku huolella.

Airin lanttupaistikkaat

2 kpl lanttuja

Pese lantut ja laita uunin arinalle leipien paiston jälkeen tai takkaan tuhkan sisään. Lantut ovat kypsiä muutaman tunnin päästä, kun pinta on kurttuinen ruskealäiskikäs. Lanttupaistikkaat voidaan syödä sellaisinaan, uunipaistin kanssa tai lisukkeena. 

Vinkki: Lantut voi myös paistaa sähköuunissa. Kääri lantut folioon ja anna paistua uunissa 175-200 asteessa useita tunteja, esim. samaan aikaan karjalanpaistin kanssa.