Sadonkorjuumarkkinat

Poimi talteen sadonkorjuun herkut ja tee löytöjä jättikirppiksellä lauantaina 7.9. klo 9-13.

Perinteiset sadonkorjuumarkkinat ja Jättikirppis Mikkelin torilla. Syksyn sadon parhaat antimet maisteltavina ja kotiin vietäväksi. Puutarhatuotteita, juureksia, vihanneksia, hedelmiä, marjoja, sieniä...

Mikkelin kaupunki tarjoaa perinteistä uutispuuroa 400 ensimmäiselle torivieraille klo 11.00 alkaen.

Kauhan varressa mm. Mikkelin kaupunginjohtaja Timo Halonen ja teknisen toimen väkeä.
Uutispuuro valmistetaan heti sadonkorjuun jälkeen tuoreista jauhoista eli "uutisista". Se on ensimmäinen ruoka, mikä vuoden viljasadosta tehdään. Uutispuuro on ruispuuroa, mihin pitkä haudutus voisilmän tai tuoreiden marjojen kera tuo oman makunsa.

Ilmaisia ideoita ja vinkkejä sadon säilöntään

Taatusti tuoreiden tuotteiden lisäksi tarjolla vinkkejä, ideoita ja neuvoja myös säilöntään ja ruokien valmistukseen. Muun muassa Heinäsaaren tilan isäntä ja keittiöalan moniosaaja Harri Einämö kertomassa säilöntävinkkejä ja maistattamassa oman tilan tuotteita. Lisäväriä tapahtumaan tuo Savon Marttojen sieninäyttely. Sienineuvontapisteessä voi tutustua ruokasieniin, näköislajeihin ja myrkkysieniin. Paikan päältä saat myös vinkkejä, ideoita ja neuvoja sienten säilöntään sekä ruoanvalmistamiseen. Myös Sairilan Puutarha ja Kangastalon Puutarha tuovat tapahtumaan kukkasillaan ilmettä. Uutispuuron puolukat puuroon lahjoittaa Torikauppa J. Ahonen. 

Sadonkorjuu sujuu kuin tanssi!

Nyt on meno vauhdikasta ja liikkeet notkeita. Tervetuloa katsomaan, kun sotilasasuihin pukeutuneet kolme kaverusta esittävät break dancen vauhikkaita mooveja! Ennakkomakua saat klikkaamalla tästä https://youtu.be/N5GHMVf_6Xw
Tattitangon esittää Anja Friarin tanssiryhmä näyttävässä rivitanssimuodostelmassa ja luvassa on myös paritanssiesityksiä. Tapahtumassa on myös yllätysesityksiä sekä Eero Ahon ripaskaveto.

Myös jättikirppistä vietetään torilla lauantaina klo 9-13 

Kertakäyttökulutuksen vähentämiseksi ja itse tekemisen arvostuksen nostamiseksi osa torikauppiaista on pukeutuneena entisajan tyylii. 

-Tempauksella kannustetaan kaikkia tuulettamaan vaatevarastoja - jos jotain ei enää tarvitse, niin hyvät tuotteet kannattaa vaikkapa myydä uusiokäyttöön jättikirppiksellä, muistuttaa Mikkelin torikauppiaat ry:n puheenjohtaja Kaija Ahonen. 
-Toivomme, että myös mahdollisimman moni sadonkorjuumarkkinoille saapuva asiakaskin pukeutuisi sadonkorjuumarkkinoiden tyyliin. Mikkelin torikauppiaat palkitsee parhaiten teeman mukaan pukeutuneen asiakkaan, joten hyvän mielen lisäksi palkintona voi olla aimo annos torituotteita kotiin vietäväksi, Kaija kertoo. 

Tilaisuuden juontaa Ville Asikainen.


Tapahtumakalenteri

<

>

Ma
Ti
Ke
To
Pe
La
Su