Risto Ryti -​päivä

Ryti-​päivä la 28.9.2019

Päämajamuseossa ja Mikkelin torilla tapahtuu kummia Ryti-päivänä, kun sekä Risto Ryti että marsalkka Mannerheim vierailevat kaupungilla. Tutustu kaikille avoimeen ja maksuttomaan ohjelmaan.

Mikkelin Teatterissa 5.10. ensi-iltaan tulevaa Rakastunut Ryti -esitystä juhlistetaan erityisellä Ryti-päivällä 28.9.2019. Päivä alkaa Päämajamuseossa, jossa yleisöllä on mahdollisuus tutustua maksutta Päämajamuseon Risto Ryti -näyttelyyn. Päämajamuseon jälkeen Ryti-päivä jatkuu Mikkelin Torilla. Matka Päämajamuseolta torille tehdään yhdessä presidentti Risto Rytin ja marsalkka Mannerheimin. Kuljettava reitti on sama, jota arvohenkilöt ovat kulkeneet aikoinaan.

► Katso tästä Ryti-päivän ohjelma Mikkelin Teatterin sivuilta

► Tutustu Rakastunut Ryti -esitykseen


Mikkelin torilla makujen juhlaa klo 11 alkaen

Mikkelin torilla Ryti-päivän vieraita kestitään syksyn antimilla ja kerrotaan, kuinka mm. pikkelöimällä ja hapattamalla valmistat maistuvat herkut.

Myynnissä mm. hapankaalia, luumuhilloa, kurkku-sipulihilloketta, kurpitsapikkelsiä sekä kurpitsa-puolukkahilloketta mukavissa maistiaispakkauksissa.

Torilla juhlavieraille makupaloja tarjoamassa ja taitoja esittelemässä mm. keittiömestari Hannu Kalliokoski ja kokki Kirsti Niemi.

Mikkelin Torikauppiasyhdistys tarjoaa torilla 300 annosta pikkelöityjä kasviksia Suur-Savon ruisleivällä

OHJELMA MIKKELIN TORILLA

Myynnissä mm. hapankaalia, luumuhilloa, kurkku-sipulihilloketta, kurpitsapikkelsiä sekä kurpitsa-puolukkahilloketta mukavissa maistiaispakkauksissa niin kauan kuin herkkuja riittää.

Klo 11.00 Hapankaalin valmistusnäytös
Loistava tilaisuus oppia hapankaalin teko itse mestarilta. Hapankaalimaistiaisia ja myytävänä valmista hapankaalia.
Noin klo 12.45 Presidentti Risto Ryti ja marsalkka Mannerheim saapuvat seurueineen Mikkelin torille
Torilla ohjelmassa muun muassa puheita, lauluesityksiä Rakastunut Ryti -näytelmästä, Mikkelin varuskuntasoittokunnan perinneyhdistys ry:n esitys sekä seppeleen lasku Mannerheimin patsaalle.
Klo 13.00 Keittiömestari Hannu Kalliokoski ja kokki Kirsti Niemi tarjoilemassa pikkelöityjä juureksia Suur-Savon ruisleivällä (300 annosta)
Pikkelöidyt juurekset ja vihannekset ovat Airi Toijosen, Panu Teräsrannan ja Pekka Pettisen sadonkorjuumarkkinoilla lahjoittamia tuotteita. Raikas syysherkku tarjoillaan Suur-Savon maukkaalla ruisleivällä.

PS. Airi, Panu ja Pekka ovat myymässä torilla vihanneksia ja juureksia läpi vuoden eli torilta kannattaa noutaa paikallisia tuotteita myöhemminkin.


Yhteistyössä Ryti-päivässä:
Mikkelin Kaupungin museot
Mikkelin Kaupunginorkesteri
Mikkelin varuskuntasoittokunnan perinneyhdistys ry
Mikkelin kaupunki
Mikkelin Klubi
Sodan ja rauhan keskus Muisti
Mikkelin mobilistit
Mikkelin torikauppiasyhdistys ry


Tapahtuma on maksuton ja tilaisuus on avoin kaikille


Tapahtumakalenteri

<

>

Ma
Ti
Ke
To
Pe
La
Su