Matonkutojat torilla 8.-13.6

Tule seuraamaan matonkudontaa Torin Konttorille

Tule katsomaan, kuinka kangaspuilla ja talkootyöllä syntyy upea räsymatto Mikkelin torin Konttorilla. Kutomassa mm. Päivi Haapalehto, joka on maton kudonnan taitaja, vyöhyketerapeutti, refleksologi ja hyvinvointiyrittäjä sekä laulaja eli kudonnan lomassa voi kuulua myös taiturin sulosointuja. Kudonta tapahtuu Torin Konttorissa, joten lasiseinän takaa voit turvallisesti katsoa ammattilaisen työskentelyä.

Talkoomaton kudontaa
Mikkelin torin Konttorilla
ma 8.6. klo 8-16 ja
9.-13.6. klo 11-15.00


Talkoomattoon voit lahjoittaa matonkudetta

Onko sinulla puhtaita ja kuluneita, mutta muutoin hyväkuntoisia ja raikkaita, matonkuteeksi sopivia kankaita? Voit tuoda meille pienen määrän käytöstä poistamiasi (mielellään puuvillaisia) lakanoita, verhoja, liinoja, farkkuja ja muita puuvillavaatteita. Me leikkaamme/revimme näistä matonkudetta ja käytämme ne talkoomaton valmistukseen. Näin myös sinä voit jättää jälkesi mattoon ja ottaa osaa talkoomaton tekemiseen.

Matonkuteeksi sopivia kankaita ja vaatteita voit tuoda Torikauppa J. Ahosen myyntikojulle 1.6. alkaen. Konttorille matonkuteeksi tarkoitettuja kankaita voit tuoda 8.6. alkaen. HUOM! Jotta pienet säilytystilamme eivät ylikuormitu, toivomme vain pieniä eriä  matonkuteen materiaalia kerrallaan / henkilö.


Talkoomatot huutokaupataan ja saadut rahat käytetään meidän kaikkien iloksi!

Talkootyönä syntyneet matot (arviolta 2 kpl) huutokaupataan kudonnan päätyttyä. Tarjouksia matoista voi jättää 13.6. alkaen Torin Konttorille ja Torin Facebookissa. Huutokaupasta saatavat rahat "korvamerkitään" ja rahat laitetaan hyvään talteen odottamaan aikaa, jolloin voimme järjestää kaikkia toriasiakkaita ilahduttavan karkelotarjoilun. Nyt tehdään talkootyötä parhaimmillaan, kun hyvä kiertää takaisin asiakkaillemme!


Luvassa myös muita perinteisten kädentaitajien työnäytöksiä

Torin Konttorilla on kesäkuussa matonkudonnan lisäksi myös muita työnäytöksiä. Kädentaitajia on esittelemässä perinnekäsitöiden ja puhdetöiden tekemistä sekä myymässä itse valmistamiaan tuotteita. Mikäli sinä hallitset kädentaitoja ja haluaisit tulla esittelemään tekemistäsi, ota yhteyttä Kaija Ahoseen, puhelin 040 656 2504 ja sovi mahdollisesta mukaantulostasi työnäytöksen pitäjäksi.


Tilaa myös itsellesi ihanat räsymatot

Matonkutoja tekevät räsymattoja myös tilauksesta ja tilausmattoihin voidaan käyttää omia kankaitasi. Tilaukset omista matoistasi voit tehdä suoraan kutojilta esimerkiksi 8.6. alkaen Torin Konttorilta tai soittamalla vaikka heti tilausmattojen kutojille:
Päivi Haapalehto, puhelin 040 8390 815
Liisa Manninen, puhelin 050 3270 066

  • Mikkelin tori


Tapahtumakalenteri

<

>

Ma
Ti
Ke
To
Pe
La
Su