Tikkupullat
sormenpaksuisia, pitkiä puutikkuja paistamiseen
- Sekoita kuivat aineet keskenään kulhossa.
- Lisää joukkoon maito. Voit maustaa taikinan kardemummalla.
- Leivo taikinasta noin 20 sentin mittaisia, sormenpaksuisia pötköjä.
- Kierrä pötkö paksun puutikun ympäri siten, että päät jäävät kierteen sisään – silloin pulla pysyy tikussa paistamisen ajan. Tee kierrokset niin harvaan, että pullalla on tilaa kohota paistuessaan.
- Paista pulla grillissä tai nuotiossa riittävän etäällä liekeistä, ettei taikina pala.
- Pulla kypsyy 15–20 minuutissa. Pulla on kypsä, kun se irtoaa tikusta helposti.
–
Nauti tikkupulla mansikkahillon kera.
Vinkki!
Tee tikkupullataikina valmiiksi jo kotona. Ota mukaan vähän jauhoja, jotta pullien kietominen paistotikun ympäri onnistuu.
Ainesosat
3 dl vehnäjauhoja
1/2 tl suolaa
2 rkl sokeria
2 tl leivinjauhetta tai 1 tl kuivahiivaa
1/2 tl kardemumma
1 1/2 dl maitoa