Sienimuhennos

Jos käytät suolattuja haaparouskuja, niin liota tai kiehauta liika suola haaparouskuista pois.

Paloittele sienet ja silppua kuorittu sipuli, paista niitä rasvassa ja ripottele mukaan jauhot. Lisää vesi vähitellen, koko ajan sekoittaen ja anna liemen kiehahtaa välillä. Lisää loput ainekset ja keitä vielä hiljalleen noin 5-10 minuuttia.

Vinkki: Lisää perusmuhennokseen mausteeksi 1 rkl balsamiviinietikkaa ja 1 tl viherpippurirouhetta. Lorauta kattilaan vielä 0,5 rkl konjakkia juuri ennen tarjoilua.

Ainesosat

3 dl suolattua haaparouskua
1 sipuli
2 rkl rasvaa
n. 3/4 dl vehnäjauhoja
8 dl vettä
200 g sinihomejuustoa, tuorejuustoa, smetanaa, sulatejuustoa tms.
1 tl suolaa tai 1-2 kasvisliemikuutiota
Pippuria ja yrttejä maun mukaan