Kanttarelli-kasvispaistos kolmen juuston kermaan

Raaputa perunat ja kuori nauriit. Kuutioi ja ryöppää noin 2-3 minuuttia suolalla maustetussa vedessä. Jäähdytä sen jälkeen kylmässä vedessä.
Pieni kanttarellit, leikkaa sipulit 4-6 lohkoon ja silppua varret ja viipaloi porkkanat.
Kuumenna muurikka tai paistokasari, lisää voi ja anna sulaa. Lisää sipulit, porkkanat ja kanttarellit ja paista miedolla lämmöllä noin 4-5 minuuttia. Lisää ryöpätyt perunat ja nauriit sekä peratut herneet ja sekoita. Hauduta noin 3 minuuttia. Lisää kerma, valkopippuri, fondi sekä sipulin silputut varret ja kuumenna.
Tarkista maut.

Tarjoa paistosta esim savukalan kanssa. Sopii hyvin myls grillatuille liharuoille lisäkkeeksi.

Tämän reseptin myötä kesäasukkaamme keittiömestari Hannu Kalliokoski toivottaa maukkaita ruokahetkiä torin antimista!

Ainesosat

1 l kanttarelleja
1 l siikli perunaa
1 nippu nauriita
1 nippu porkkanoina
1 nippu sipulia
1 l herneitä
0,5 l Crea kolmen juuston kermaa
kana- tai vasikkafondia
valkopippuria myllystä
voita paistamiseen