Torin tapahtumakalenterissa uutta ja vanhaa

Elävä tori on Mikkelin valtteja. Mikkelissä on hyvä tori, jolla viihtyvät niin alueen omat asukkaat, kesäasukkaat, turistit kuin eri tapahtumien tuottajat.  Torilla on vuodenajasta riippuen vakinaisia torikauppiaita  jopa puolensataa  ja kiertäviä markkinakauppiailta kevät- ja syysmarkkinoilla noin 100.

Mikkelin torin perustehtävä on ollut jo vuodesta 1744 markkina- ja torikauppa. Arkitori on tapahtuma jo itsessään ja tarjoaa erilaisia elämyksiä. Erilaiset tapahtumat täydentävät, arkitorin välillä hyvin niukkaakin tarjontaa, ja tuovat samalla ison lisäarvon. Torin kehittäminen on pitkäkestoista ja jatkuvaa työtä, mitä Mikkelin Torikauppiaat ry tekee yhdessä kumppaniensa kanssa.

Yhdistys tuottaa vuosittain yhdessä Mikkelin kaupungin kanssa mm. Maalis-, Mikko-, Viher- ja Sadonkorjuumarkkinat sekä kahdeksat kuukausimarkkinat. Lisäksi yhdistys on mukana tuottamassa kolmesta viiteen toritapahtumaa eri yhteistyökumppaneiden kanssa. Vakiintuneet tapahtumat tuovat torille vilinää ja tarjoavat erilaisia elämyksiä normaalin torielämän lomaan.

Tänäkin vuonna torin tapahtumakalenterissa löytyvät eri toimijoiden tuottamat, vakiintuneet tapahtumat. ToriSport, Kesäkatu.com, Suur-Saimaan ympäriajo, Jättikirppikset, St Michel SummerFest. Torilla on monta muuta popup -tyyppistä tapahtumaa, joista mainittakoon ennen kokemattomat  Maakuntapäivä 9.5 ja Rytipäivä 28.9. Kaikki tapahtumat tekevät Mikkelin torista poikkeuksellisen tapahtumarikkaan torin.

  • Julkaistu 22.02.2019

Ajankohtaisia uutisia