Sdonkorjuumarkkinoilla tarjolla uutispuuroa

Mikkelin torin kuukausimarkkinoita vietetään jälleen ensi lauantaina. Syyskuussa on sadonkorjuun aika ja sadonkorjuumarkkinoiden keskiössä ovat syksyiset herkut. Tarjolla on myös uutispuuroa neljällesadalle hengelle Mikkelin torilla lauantaina kello 11.00 alkaen

Uutispuuro valmistetaan heti sadonkorjuun jälkeen tuoreista jauhoista, eli ""uutisista"". Se on ensimmäinen ruoka, mikä vuoden viljasadosta tehdään. Uutispuuro on ruispuuroa, mihin pitkä haudutus voisilmän tai tuoreiden marjojen kera tuo oman makunsa.

Sadonkorjuumarkkinoilla torikauppiaat myyvät kauden vihanneksia, marjoja, kukkia, sieniä ja hedelmiä. Suurin osa myytävistä tuotteista tulee Mikkelistä ja lähialueelta. Myös torikahvilat ovat avoinna sadonkorjuumarkkinoilla.

Tapahtumassa on mukana useita torin toimijoita. Sairilan Puutarha ja Kangastalon Puutarha tuovat tapahtumaan kukkasillaan ilmettä. Uutispuuron lisäksi tapahtumassa maistatetaan myös tikuiksi leikattuja juureksia ja vihanneksia, jotka lahjoittavat Pekka Pettinen ja Airi Toijonen. Puolukat puuroon lahjoittaa Torikauppa J. Ahonen.  Vakikauppiaiden lisäksi markkinoilla on myös vierailevia tähtiä. Anttolan Vapaa-ajan kalastajat myyvät valmistamaansa herkullista kylmäsavustettua haukea ja Heinäsaaren tilan väki esittelee ja myy säilömäänsä saaren satoa.

Sadonkorjuumarkkinat järjestetään Mikkelin hallitustorilla lauantaina 1.9. kello 7-15. Tervetuloa Mikkelin torin sadonkorjuumarkkinoille maistamaan syksyn herkkuja ja tapaamaan tuttuja. Tapahtumaa ovat toteuttamassa Mikkelin kaupunki, Mikkelin Torikauppiaat ry  ja EPF Oy.

  • Julkaistu 30.08.2018

Ajankohtaisia uutisia