Katso, kuinka juhannusvasta tehdään

Mikkelin torin monipuolinen tarjonta tyydyttää vaativankin juhannukseen valmistautuvan kesäkaupunkilaisen ja –mökkiläisen tarpeet. Lähituottajien tuoreiden vihannesten, perunoiden ja marjojen lisäksi kesäleningit, käsityöt, muut lahjaideat ja tietenkin juhannusvastat sekä -vihdat löytyvät juhannusviikolla torilta.

 Saunavastoja vuosikymmeniä Mikkelin torilla myynyt Elli Tenkanen nappasi torikummi Risto Dufvan oppiinsa ja näytti, kuinka juhannusvasta pyöräytetään oikeaoppisesti. Opastustuokiosta kuvattu video on nähtävissä Mikkelin torin verkko- ja Facebook-sivuilla. Videon avulla vastan voi pyöräyttää kätevästi sillä aikaa, kun sauna lämpiää. Jos vastan teko ei kotikonstein onnistu, on Mikkelin tori varma paikka saunanautinnon varmistamiseksi.

- Tori on auki juhannusviikolla maanantaista torstaihin kello 7 – 18. Juhannusaattona, perjantaina torikauppaa tehdään aamukuudesta noin kello 13 saakka, mahdollisesti hieman pidempäänkin, jos vain myytävää riittää, kertoo Torikauppiasyhdistyksen puheenjohtaja Kaija Ahonen. Osa torikahviloista palvelee juhannusaattona kello 13.00 saakka. Torikahvila Marski on avoinna koko juhannuksen.

Video: Elli opastaa Ristoa juhannusvastan teossa.

  • Julkaistu 20.06.2018

Ajankohtaisia uutisia